“Brad Pitt smijt miljoenen over de balk in Frans wijndomein”

[ad_1]

© AP

Volgens Angelina Jolie probeert Brad Pitt de controle over Château Miraval te behouden door zijn activa te “plunderen”. Ze eist minstens 350 miljoen dollar van haar ex.

In de klacht ingediend door Nouvel, een investeringsmaatschappij opgericht door Angelina Jolie, wordt Pitt omschreven als een “nukkig kind”.

“Pitt verspilde de activa van het bedrijf door miljoenen uit te geven aan projecten ten behoeve van zijn ijdelheid”, luidt het in een aanklacht die Financial Times in handen kreeg. Zo zou de acteur meer dan een miljoen dollar hebben besteed aan het renoveren een zwembad en tot vier keer toe een trap hebben laten bouwen en aanpassen. Daarnaast gaf hij miljoenen uit aan de bouw van een opnamestudio.

Geldklopperij

In 2011 kochten Brad Pitt en Angelina Jolie hun wijngaard in Correns, een dorpje in het zuiden van Frankrijk. Het gaat om een kasteel met 35 kamers en een grote wijngaard eromheen. Pitt en Jolie zijn in 2014 getrouwd in Château Miraval. Sinds hun scheiding in 2016 is aangevraagd, hebben de twee heel wat rechtszaken tegen elkaar aangespannen.

Volgens de rechtbankdocumenten zou Pitt betrokken zijn bij “flagrante geldklopperij”. De acteur zou zich voordoen als wijnmaker, maar de documenten beschuldigen hem ervan vooral te “handelen in illusies, niet in druiven”.

LEES OOK. Brad Pitt: “Angelina heeft stuk wijngaard verkocht aan Russische oligarch om mij te treffen”

(Lees verder onder de afbeelding)

Château Miraval.© AFP

Momenteel zijn ze nog steeds bezig met het labyrint van hun bezittingen te ontrafelen. Volgens advocaten escaleerde het “wangedrag” van Pitt nadat Jolie haar deel van het Franse stekje had verkocht aan een Russische oligarch.

De actrice wilde haar deel van het landgoed niet aan Pitt verkopen in de nasleep van een “ongunstige uitspraak over het ouderlijk gezag”, waarbij de twee gezamenlijke voogdij over hun zes kinderen kregen, luidt het in een eerdere klacht ingediend door Brad Pitt.

LEES OOK. Hoe een huis meer dan geld betekent bij een scheiding: Angelina Jolie verkocht wijndomein door emotionele lading

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230711_92769323