Billie Jean King Cup past niet in Elise Mertens’ voorbereiding op Roland-Garros

[ad_1]

© USA TODAY Sports

Elise Mertens (WTA-37) heeft zich niet beschikbaar gesteld voor het Billie Jean King Cup-duel dat België op 14 en 15 april in Canada speelt, omdat ze zich beter wil voorbereiden op Roland-Garros. Dat grandslamtoernooi gaat zondag 28 mei van start.

Jens HeylenBron: BELGA

“Het is altijd een eer en een plezier om mijn land te vertegenwoordigen, maar na uitgebreid overleg met mijn team heb ik beslist om voorrang te geven aan de graveltoernooien in Europa, als voorbereiding op Roland-Garros”, legde Mertens vrijdag op haar sociale media uit. “Ik wens het team en zijn nieuwe kapitein Wim Fissette veel succes. Ik ben zeker dat ze ons trots zullen maken.”

Naast Mertens zegden ook Maryna Zanevska (WTA78) en Alison Van Uytvanck (WTA-85) af. Fissette trekt met Ysaline Bonaventure (WTA-84), Greet Minnen (WTA-183), Yanina Wickmayer (WTA-205) en Kirsten Flipkens (WTA-36 in het dubbelspel) naar Vancouver. Met Bianca Andreescu (WTA-36), Leylah Fernandez (WTA-49), Rebecca Marino (WTA-75) en Gabriela Dabrowski (WTA-6 dubbel) treedt Canada daar wel op volle sterkte aan.

Wim Fissette© BELGA

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230317_97829442