Billie Eilish eet haar buikje rond in veganzaak op het Antwerpse Zuid: “We hielden alles heel incognito en dat werd geapprecieerd” (Antwerpen)

[ad_1]

Seger De Maesschalk kreeg donderdagavond in zijn Bar d’Henri onverwachts een wereldster op bezoek.© Patrick De Roo, Geert Van de Velde

Nick Cave, Kany ‘Ye’ West, Post Malone, Dua Lipa, … Het lijstje muzikale wereldsterren dat de laatste tijd gesignaleerd werd in een Antwerpse horecazaak wordt stilaan indrukwekkend. Daar mag een nieuwe naam aan toegevoegd worden, en niet de minste: die van Billie Eilish. Geheel naar haar imago van wereldster zonder sterallures koos de zangeres van ‘Bad Guy’ niet voor een sterrenzaak om aan de vooravond van haar optreden op Pukkelpop stevig te gaan tafelen. De bescheiden vegan eetbar Bar d’Henri op de Troonplaats op het Zuid mocht de Amerikaanse superster en haar moeder en broer donderdagavond ontvangen. “Wij konden haar komst heel low profile houden en dat werd geapprecieerd”, zegt de uitbater van de zaak.

Donderdagnamiddag, rond 14 à 15 uur kreeg Seger De Maesschalk, uitbater van Bar d’Henri die enkele maanden geleden verhuisde naar de Troonplaats, een telefoontje dat hem nog lang zou bij blijven. “Ik kreeg het management van een belangrijke celebrity aan de lijn. Of ik dezelfde avond een tafeltje kon reserveren voor drie gasten, onder de strikte voorwaarde dat ze zo incognito mogelijk konden eten en niet gestoord zouden worden”, doet Seger zijn verhaal. “Ze wilden me niet vertellen om wie het ging, maar aan de toon had ik meteen door dat het om iemand héél groot moest gaan.”

Zijn vermoeden werd even later nog meer bevestigd toen een securityteam van de ster in kwestie ter plaatse kwam om samen met de zaakvoerder de tafelopstelling te regelen. “Ik twijfelde nog even of het om een prank (opgezet spel, red.) ging, of dat we wel degelijk een heel grote celeb konden ontvangen. Toen ik een halfuur voor het aangekondigde uur een geblindeerde Mercedes zag aankomen, wist ik dat het echt was”, lacht Seger.

LEES OOK. Uitbater Bar D’Henri neemt Café De Vryheyt op Troonplaats over: “Vernoemd naar mijn grootmoeder”

Burger en pizza

Het bleek dus om de 21-jarige Californische superster te gaan die de dagen voor haar optreden op Pukkelpop vrijdag in Antwerpen verblijft, en samen met haar moeder en broer Finneas nog eens uit eten wilde gaan, zonder te veel poespas. “Ze hebben hier toch een tweetal uur gezeten en hebben in die tijd zowat alles van onze menukaart gegeten”, zegt Seger verwonderd. “Billie wilde graag onze vegan-burger eten en ook de pizza die haar werd aangeraden door onze chef. Ze hebben zeker drie keer zoveel gegeten als een gemiddelde klant en ja, ze hebben alles opgegeten. Ik heb haar dan ook gevraagd waarom ze zoveel aten en ze antwoordde me dat ze er tijdens de drukke tour moeilijk aan toe kwam om deftig vegan te eten.”

Donderdagavond haalde Billie Eilish haar schade dus dubbel en dik in. “Het was fantastisch om te zien dat ze zich zo lieten gaan op ons eten en er echt van genoten”, glundert Seger. “Vooral onze chef Hamid was enorm in de wolken. Hij is de jongste van ons team en ook de eerste die haar herkende. Voor hem was het geweldig om voor haar te kunnen koken.”

(Onder meer de vegan burger uit onderstaande Instagram-post werd enorm gesmaakt door Billie Eilish:)

Vegan maar ook bourgondisch

Blijft de vraag hoe Billie Eilish uitgerekend terecht kwam in Bar d’Henri, een zaak zonder sterren of vermelding in GaultMillau en die in feite een gewoon eetcafé is. “In de vijf jaar dat ik deze zaak uitbaat heb ik al enkele celebrities over de vloer gekregen. Ik denk dat zij langs de ene kant worden gelokt omdat wij een volledig vegan-restaurant zijn, waar je tegelijk bourgondisch kan tafelen. Daarnaast kunnen wij ook garanderen dat ze hier low-profile kunnen eten, zonder gestoord te worden. Dat hebben we vanavond opnieuw bewezen. Op één gezelschap na heeft niemand iets van haar aanwezigheid gemerkt terwijl het terras toch vol zat. We hebben daarvoor ook complimenten gekregen van het securityteam.”

Een bewogen dag dus voor Seger en zijn team om niet snel te vergeten. “Heel onverwacht beleven we na deze slechte zomer zo een lichtpunt dat we niet hadden zien aankomen. Ik ben een gelukkig mens op dit moment.”

LEES OOK. Echte sterrenrestaurants: een beroemdheid in je restaurant, wat doet dat met de business?

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230817_98077353