bijna half miljoen dode en gewonde militairen in Oekraïne

[ad_1]

Bijna een half miljoen Russische en Oekraïense militairen zijn omgekomen of gewond geraakt sinds het begin van de oorlog in Oekraïne anderhalf jaar geleden. Dat schrijft de krant The New York Times op basis van informatie van Amerikaanse regeringsbronnen.

Rusland zou al 300.000 slachtoffers hebben geteld onder zijn militairen. Van hen zouden er 120.000 zijn overleden. Voor Oekraïne zou het gaan om 190.000 slachtoffers, van wie 70.000 het niet hebben overleefd.

Het aantal slachtoffers is sterk gestegen sinds het begin van het tegenoffensief eerder dit jaar. In november vorig jaar had de Amerikaanse topgeneraal Mark Milley het nog over 100.000 doden en gewonden aan de Oekraïense kant en ongeveer evenveel aan de Russische kant.

De Amerikaanse krant wijst erop dat het moeilijk is om er een exact cijfer op te plakken, omdat Moskou de verliezen veel rooskleuriger voorstelt dan ze zijn en Kyiv helemaal geen cijfers bekendmaakt.

Oekraïne zou over 500.000 soldaten beschikken, terwijl het Russische leger iets meer dan 1,3 miljoen militairen, reservisten en huurlingen telt.

Lees ook: 

VS akkoord met sturen F-16’s van Nederland naar Oekraïne

Door: Redactie[ad_2]

https://wnl.tv/2023/08/18/nyt-bijna-half-miljoen-dode-en-gewonde-militairen-in-oekraine/