bezetten van A12 door klimaatactivisten ‘absurd’

[ad_1]

Volgens premier Mark Rutte is het bezetten van de snelweg A12 door klimaatactivisten van Extinction Rebellion ‘absurd’. Dat zei hij in het televisieprogramma WNL Op Zondag op NPO 1.

De premier en VVD-leider reageerde op de protestactie van Extinction Rebellion, waarbij na een korte bezetting van de snelweg A12 ongeveer 700 demonstranten werden aangehouden. Rutte vindt het bezetten van een snelweg ‘absurd’ en kwalificeerde de kortstondige inzet van het waterkanon tegen de demonstranten ‘eigen schuld, dikke bult’. ‘’Prima als je demonstreert, maar je hebt je aan de aanwijzingen te houden. Als de politie zegt ga weg, dan ga je weg.’, aldus Rutte.

Opdraaien voor kosten politie inzet

Desgevraagd zou het volgens Rutte een goed idee zijn als de organisatie van de protestactie opdraait voor de kosten van de politie inzet, als zij politie instructies niet opvolgen. ‘’Ik weet niet precies hoe dat juridisch zit, maar ik zou daar persoonlijk heel erg voor zijn. Als je je niet aan de regels houdt als eerzame burger krijg je ook een boete. Waarom zij niet?’’, aldus Rutte in WNL op Zondag.

Lees meer:

Rutte baalt van eigen reactie op rapport Groningen: ‘Ik was die dag liever in bed gebleven’

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

*” geeft vereiste velden aan


Door: Manon Immerzeel[ad_2]

https://wnl.tv/2023/03/12/premier-rutte-bezetten-van-a12-door-klimaatactivisten-absurd/