Betrapte inbreker in lingeriezaak had tassen al klaargezet (Ronse)

[ad_1]

© google street view

Ronse

Bij Pauline, een speciaalzaak in lingerie en badmode op het Franklin Rooseveltplein, werd zaterdagmorgen ingebroken. De inbreker had reeds verscheidene tassen met lingerie klaargezet. De onbekende is kunnen ontkomen.

Fernand De Vos

Toen de winkelierster haar zaak rond 9 uur binnenstapte langs de achterdeur in de Fabriekstraat werd ze opgeschrikt door het alarmsysteem. “Ik probeerde net de inbraakbeveiliging uit te schakelen toen ik lawaai hoorde op de bovenverdieping. Een onbekende was binnengedrongen in onze handelszaak. Hij nam de benen toen hij mij hoorde binnenkomen. Hij had al verscheidene tassen gevuld, ook een oude reiskoffer. En alles lag door elkaar in de zaak”, vertelt de winkelierster aangedaan en nog onder de indruk van de stoutmoedige inbraak.

Vermoedelijk wist de inbreker zich een toegang te verschaffen door inklimming. De politie was vrij vlug ter plaatse. Er werd geruime tijd gepatrouilleerd en ook een speurhond ingezet. Waarheen de inbreker is weggevlucht, kon niet worden vastgesteld.

De zaakvoerster van Lingerie Pauline doet een oproep naar eventuele getuigen: “Wie zaterdagmorgen verdachte handelingen of gedragingen rond ons gebouw in de Fabriekstraat heeft opgemerkt, vragen we om dit te melden bij politie in Ronse of in onze winkel”.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230529_95207201