Belgische kampioenen Vandesteene en Colson zorgen voor Gents randje op BK beachvolleybal (Gent)

[ad_1]

Beachvolleybal BK Finalemanche Brussel

Net als in Ieper wonnen de duo’s Colson-Deroey bij de mannen en Ruysschaert-Vandesteene bij de vrouwen.© VDB

Brussel

Op het Munt- en Beursplein in Brussel werden voor het tweede jaar op rij de finales van het BK beachvolleybal afgewerkt. In typisch Belgische weersomstandigheden kroonden de duo’s Els Vandesteene-Britt Ruysschaert en Martijn Colson-Dennis Deroey zich tot Belgisch kampioen.

De organisatoren hadden de weergoden lang niet mee, maar desondanks was het beachvolleybalspektakel dat er werd geserveerd van hoge kwaliteit. “De weersomstandigheden maakten het er niet gemakkelijk op. Het was voortdurend aanpassen aan vooral de zotte wind”, zegt Els Vandesteene. De aanvalster van VDK Gent won de voorbije maanden zes manches en trok in Brussel de lijn door. “We wonnen zeven van de tien toernooien dus kunnen we wel zeggen dat we deze zomer de meest regelmatige ploeg waren. De meest regelmatige en ook de meest ervaren. In de finale stonden we opnieuw tegenover Lisa Van den Vonder-Louka Maertens, zeg maar de toekomst van het beachvolleybal in ons land. In tegenstelling tot Van den Vonder-Maertens ligt bij ons de focus nog altijd op het zaalvolleybal. Beachvolleyballen onder de vleugels van het Wase Sini-beachteam is een aangename zomerse bezigheid. Nu gaat de riem er een weekje af, maar nadien beginnen we aan de voorbereiding van het zaalvolleybalseizoen. Voor mij wordt het opnieuw een jaartje VDK Gent (het veertiende seizoen) terwijl Britt Ruysschaert – die voor het tweede opeenvolgende jaar de Belgische titel pakt – de zaal induikt met Brabo Antwerpen.”

Geen setverlies

Bij de mannen stonde er de voorbije dagen geen maat op het duo Martijn Colson – Dennis Deroey. “Dit is voor ons beiden al de tweede titel. We kunnen dus zeggen dat we een geoliede machine zijn”, glundert Martijn Colson. “De voorbije dagen hebben we inderdaad moeten afrekenen met de weergoden. Beachvolleyballen in regen en wind is niet eenvoudig. Het is aanpassen en dan komt het erop aan om elkaar te begrijpen. In zo’n omstandigheden tonen we ons een homogeen team. Dat we in Brussel sterk waren bewijzen de uitslagen over de twee dagen. We verloren geen enkele set. We kunnen dus stellen dat we een succesformatie vormden.”

“Deze titel is de kers op de taart van een sterke zomer. Een zomer waarin we ook de manches in Gent en Ieper wonnen. We hebben inderdaad enkele manches geskipt en ook twee manches – Antwerpen en Kortrijk – gehad waarin het minder liep al is dat allemaal relatief. Hoe ook, volgende week staat de King of the Court in Hasselt nog op de rol, maar dat is eerder een wedstrijd waar het om de fun gaat. Opgelet, in feite is het helen beachvolleybalgebeuren voor Dennis en mezelf een hobby. Voor beiden primeert het zaalvolleybal. Zowel Dennis, bij Knack Roeselare, als ikzelf, bij Caruur Gent, hervatten op 18 augustus de zaaltrainingen bij onze clubs.”

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230806_97801863