Belastingdienst wil dat medewerkers TikTok van werktelefoon halen | Tech

[ad_1]

Ook de Belastingdienst heeft medewerkers gevraagd spionagegevoelige apps als TikTok van hun werktelefoon te verwijderen. De fiscus is bang dat TikTok gebruikt kan worden om mensen te bespioneren.

Het besluit volgt op een vergelijkbaar verbod voor rijksambtenaren dat vorige week is aangekondigd. Het kabinet raadt het gebruik van spionagegevoelige apps sterk af en vraagt rijksambtenaren TikTok te verwijderen.

Op termijn krijgen de ambtenaren telefoons waarop alleen nog vooraf goedgekeurde apps kunnen worden geïnstalleerd en gebruikt. In de aankondiging van het verbod werden geen landen en apps genoemd. Later bleek dat TikTok hier ook onder viel.

TikTok is eigendom van het Chinese bedrijf ByteDance. Uit angst voor spionage en beïnvloeding hebben ook andere landen het gebruik van de app aan banden gelegd. Bytedance benadrukt dat geen enkele staat of overheid het bedrijf controleert.

“Zowel TikTok als ons moederbedrijf is geen Chinees eigendom en de Chinese overheid heeft geen enkele toegang tot gebruikersgegevens van TikTok”, zei ByteDance vorige week.

[ad_2]

https://www.nu.nl/tech/6257002/belastingdienst-wil-dat-medewerkers-tiktok-van-werktelefoon-halen.html