Belastingdienst druk met groot aantal vergeten belastingaangiftes

[ad_1]

Twee keer zoveel Nederlanders hebben dit jaar te laat hun belastingaangifte gedaan als vorig jaar. De Belastingdienst weet niet precies hoe dit komt, maar is deze maand nog volop bezig om mensen te bellen om ze alsnog aangifte te laten doen. Op basis van die gesprekken zegt de overheidsinstantie dat mensen het bijvoorbeeld echt vergeten zijn “of ze vinden het moeilijk omdat er een bijzondere gebeurtenis was zoals een echtscheiding”.

Tussen 1 maart en 1 mei moet ieder jaar aangifte inkomstenbelasting worden gedaan, maar dit jaar deden 197.000 mensen dat niet in deze periode. Dat bevestigt de Belastingdienst na berichtgeving van NU.nl. Vorig jaar waren er nog iets meer dan 100.000 verzuimers. De Belastingdienst is nu nog bezig om mensen te helpen herinneren alsnog hun aangifte te doen. Van de 79.000 mensen die zijn ge-sms’t, heeft twee derde inmiddels de aangifte ingevuld. Ruim 9,8 miljoen aangiften waren wel op tijd binnen.

Als mensen eind deze maand nog steeds niet hebben aangegeven wat hun inkomen vorig jaar was, krijgen zij eerst nog een aanmaning. Daarna volgt een boete van in eerste instantie 385 euro. Dan vult de Belastingdienst de aangifte zelf in op basis van een schatting.

Lees ook:

Toename financiële problemen bij mkb-bedrijven

Door: Matthijs Meulblok[ad_2]

https://wnl.tv/2023/08/04/belastingdienst-druk-met-groot-aantal-vergeten-belastingaangiftes/