Barbie is eerste film met vrouwelijke regisseur die ruim 1 miljard dollar opbrengt

[ad_1]

Slechts 53 films zijn ooit de grens van 1 miljard dollar gepasseerd. Denk bijvoorbeeld aan sommige Harry Potter-films. Hoewel Frozen (1,3 miljard), Frozen 2 (1,45 miljard) en Captain Marvel (1,1 miljard) ook vrouwelijke regisseurs hadden, ging het bij die films om co-regisseurs. Greta Gerwig is de regisseur van Barbie.

Warner Bros, de studio achter Barbie, heeft Gerwig geprezen in een statement. “Het laat zien hoe briljant ze is en toont haar inzet om een film te maken die Barbie-fans van alle leeftijden willen zien.”

Echte wereld

In de film ontdekt Barbie, gespeeld door Margot Robbie, dat er naast haar perfecte barbiewereld een echte wereld bestaat, waar mannen en vrouwen nog lang niet gelijk zijn.

Het grote succes van de film is goed nieuws voor speelgoedfabrikant Mattel, het merk verantwoordelijk voor Barbie. De afgelopen decennia was er veel kritiek over de pop en liepen de verkoopcijfers terug.

Grote concurrent en tegenpool Oppenheimer, de film die op dezelfde datum in première ging, heeft tot nu toe 228,6 miljoen dollar opgebracht.

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5400300/barbie-opbrengst-1-miljard-greta-gerwig-vrouwelijke-regisseur