Auto gaat over de kop op Mechelse vesten: bestuurder gewond afgevoerd (Mechelen)

[ad_1]

De gecrashte auto versperde een van de twee rijstroken van de Koningin Astridlaan.© Sven Van Haezendonck

Mechelen

De bestuurder van een SUV verloor zondagavond de controle over het stuur op de vesten (R12) van Mechelen. De auto ging over de kop en botste ook tegen een geparkeerd voertuig. Bij het verkeersongeval liep de bestuurder lichte verwondingen op.

Sven Van Haezendonck

Op de Koningin Astridlaan was zondag gedurende ruim een uur maar een van de twee rijstroken beschikbaar. De politie leidde het doorgaand verkeer langs de parallelweg van de parking. Op de vesten, iets voor Comet, was zondag omstreeks 22.15u een bestuurder over de kop gegaan met zijn Hyundai. Vermoedelijk had hij een borduur geraakt. De auto botste ook tegen een andere personenwagen die geparkeerd stond langs de kant van de ringweg.

Man geraakt zelf uit wagen

De bestuurder van het aanrijdende voertuig geraakte naar verluidt nog op eigen kracht uit zijn auto, maar hij had wel verzorging nodig. Zowel een ambulance als de mug van het AZ Sint-Maarten kwamen ter plaatse, maar medisch gezien bleek de toestand van de bestuurder mee te vallen. “Hij liep lichte verwondingen op”, zegt Elke Wauters, woordvoerster van de politiezone Rivierenland.

Omdat er bij de melding sprake was van een autobrand rukte ook de brandweer uit. Uiteindelijk bleek de rook afkomstig te zijn van de aibags die waren afgegaan. Omstreeks 23.30u was de auto getakeld. Een ploeg van de brandweerzone Rivierenland maakte het wegdek schoon, waarna de politie de rijbaan opnieuw volledig kon vrijgeven.

De auto botste ook tegen een geparkeerd voertuig.© Sven Van Haezendonck

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230529_98238073