Auto belandt in gracht nadat bestuurster moet uitwijken voor vrachtwagen: “De chauffeur was zich van geen kwaad bewust” (Nijlen)

[ad_1]

De auto kwam in de gracht terecht nadat de bestuurster moest uitwijken voor een vrachtwagen.© rr

Berlaar, Nijlen

Op de Kesselsesteenweg in Berlaar gebeurde donderdagochtend een ongeval. Een personenwagen die moest uitwijken voor een vrachtwagen kwam daarbij in de gracht terecht. De bestuurster raakte lichtgewond. De vrachtwagenchauffeur had in eerste instantie niet door dat hij aan de basis lag van het ongeval.

Het ongeval gebeurde donderdag omstreeks 8.30u op de Kesselsesteenweg in Berlaar. “Een vrachtwagen week licht van zijn rijvak af waardoor het aankomend verkeer wat moest uitwijken”, zegt Sofie Soons, communicatieverantwoordelijke van de politie Berlaar-Nijlen. “Een personenwagen raakte daarbij van de rijbaan, ging overkop en kwam in de gracht naast de weg terecht. De bestuurster, een 35-jarige vrouw uit Nijlen, werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.”

De vrachtwagenchauffeur had in eerste instantie niet door dat hij aan de basis lag van het ongeval. “Een getuige die het ongeval zag gebeuren verwittigde de politie en ging ook zelf achter de vrachtwagen aan”, zegt Soons. “Uiteindelijk kon hij op de E313 ter hoogte van Ranst aan de kant worden gezet. De man was zich naar eigen zeggen van geen kwaad bewust en werkte nadien ook goed mee tijdens het onderzoek.”

Door het ongeval moest het verkeer op de Kesselsesteenweg een tijdlang beurtelings passeren, maar grote verkeershinder bleef uit. (svds, tdk)

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230727_95232554