Asielzoeker die therapeute doodstak had 2 moorden op zijn naam

[ad_1]

De Nigeriaanse asielzoeker die eind 2022 in een Overijsselse kliniek met een mes een slagveld aanrichtte onder het personeel, vermoordde eerder ook twee mensen in Nigeria en Libië. Dat melden bronnen aan De Telegraaf. 

Na een zwerftocht door vijf landen kwam de man in 2017 aan in Nederland. Na meerdere misdrijven belandde hij in de kliniek. Een therapeute kwam bij de steekpartij om het leven en twee andere medewerkers raakten zwaar gewond.

“Hij is na zijn eerste moord in Nigeria op de vlucht geslagen en belandde via Libië in Italië. Volgens het geldende verdrag had hij teruggestuurd moeten worden om in Italië asiel aan te vragen. “Er is veel fout gegaan”, zegt misdaadverslaggever van De Telegraaf Mick van Wely in Goedemorgen Nederland. “Uit onderzoek is gebleken dat hij in verschillende opvangcentra al agressief gedrag vertoonde en dat er meerdere incidenten waren geweest.”

Conny Helder, minister voor Langdurige Zorg en Sport, erkent dat er veel is misgegaan rondom de opvang van deze asielzoeker. “Maar het is ook heel complex en ingewikkeld.” Volgens de minister werken GGZ-instellingen hard aan het verbeteren van zorg en het eerder oppakken van ernstige signalen. “Het gaat erom hoe je je opstelt in en ruimte bijvoorbeeld maar dat ook zaken zoals messen niet voor handen zijn.”

Lees meer:

Lente begint normaal, maar zonder fraai weer en vooral nat

 

Door: Floortje van Gameren[ad_2]

https://wnl.tv/2023/03/23/asielzoeker-die-therapeute-doodstak-had-al-twee-moorden-op-zijn-naam-er-is-veel-fout-gegaan/