Als je hond deze 5 dingen doet vindt hij het fijn om bij je te zijn

[ad_1]

Dat wij het fijn vinden om een hond om ons heen te hebben mag wel duidelijk zijn. Maar… vindt jouw hond het ook wel een beetje fijn om bij jou in de buurt te zijn? Dat nemen we maar aan van wel. En toch is bevestiging altijd fijn. Doet jouw hond de volgende dingen? Dan vindt hij het – volgens diergeneeskundige en hondenexpert Dr. Angela Hughes van Wisdom Health- in ieder geval héél fijn om bij jou te zijn.

1. Likjes

Het is misschien niet zo hygiënisch als je hond je likjes geeft, maar het is wel ontzettend lief. Likjes staan namelijk gelijk aan kusjes geven. “Honden geven likjes om ons te laten weten dat ze om ons geven en dat ze zich niet bedreigd voelen door ons. Ze zien het ook als een manier om ons schoon te maken, wat een teken van intimiteit is”, legt Angela Hughes uit.

2. Aanraken

Wanneer je hond lichaamscontact zoekt door bijvoorbeeld zijn pootje om je arm, zijn hoofd op je schoot of door gewoon lekker helemaal tegen je aan te leunen, wil hij duidelijk maken dat hij je een erg leuk persoon vindt. En slaapt hij ook nog eens dicht bij je? Dan is hij helemaal gek op je!

3. Kwispelen

Ook met zijn staart toont een hond emoties. “Een blije en ontspannen hond herken je vooral aan zijn vriendelijke manier van kwispelen en bij sommige honden hoort daar zelfs een glimlachje bij”, aldus Angela Hughes. Aaahw!

4. Spelen

Spelen komt natuurlijk het meest voor bij jonge honden. Dit doen ze uiteraard in eerste instantie om hun energie kwijt te kunnen, maar op deze manier tonen ze óók affectie. “En dit betekent weer dat hij graag een band met je wil opbouwen”, legt Angela Hughes uit.

5. Volgen

Is je hond een kleine stalker en volgt hij je het liefst overal naar toe? Dat is niet zo gek. “Honden stammen af van wolven en die staan bekend om hun sociale gedrag en loyaliteit naar de roedel toe.” Doet hij dit dus ook bij jou, dan toont ‘ie eigenlijk vooral respect.

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5164989/als-je-hond-deze-5-dingen-doet-vindt-hij-het-fijn-om-bij