Akkoord bereikt over werkdruk in de jeugdzorg | Economie

[ad_1]

Werkgevers en FNV Jeugdzorg zijn het eens geworden over hoe de werkdruk van jeugdbeschermers omlaag kan. Zo gaan de medewerkers minder kinderen en gezinnen bijstaan.

Jeugdbeschermers zouden nu gemiddeld twee keer zoveel kinderen en gezinnen bijstaan dan eigenlijk mag. Het aantal cliënten wordt daarom stapsgewijs afgebouwd, laat de vakbond weten. Ook zijn er nu afspraken over minder administratieve druk en betere werkomstandigheden.

Werknemers in de jeugdzorg voeren sinds eind vorig jaar actie tegen de hoge werkdruk. “Dit geeft de professionals, die al jarenlang een enorm belangrijke sector overeind houden, eindelijk perspectief”, zegt Maaike van der Aar, bestuurder bij FNV Jeugdzorg.

Kinderen en gezinnen zullen meer tijd en aandacht krijgen dan nu het geval is, volgens van der Aar. Toch zou het verlagen van de werkdruk ook kunnen betekenen dat de wachtlijsten bij jeugdzorg nog verder oplopen.

Het akkoord wordt nog voorgelegd aan de leden van de FNV. Die hebben tot 6 april de tijd om te stemmen. Tot die tijd gaan al geplande acties gewoon door, meldt de vakbond.

[ad_2]

https://www.nu.nl/economie/6256368/akkoord-bereikt-over-werkdruk-in-de-jeugdzorg.html