Aiman Abdallah is ervan overtuigd dat VV Tielt zal overleven in tweede provinciale: “We hebben ons lot in eigen handen” (Tielt)

[ad_1]

Voetbal 2de provinciale B VV Tielt

Na een jaar Zwevegem en vijf jaar Ingooigem is Aiman Abdallah nu aan zijn eerste seizoen in Tielt bezig.© vdb

VV Tielt boekte een 2-1-overwinning tegen Lichtervelde en deed daar een geweldige zaak mee in de onderste regionen van de klassering.

Benny Lingier

Aiman Abdallah opende halfweg de eerste helft de score, maar nog voor de rust maakte Robbe Fabry gelijk. Negen minuten voor tijd werd bezoeker Steven Cortvriendt uitgesloten en één minuut later scoorde Thomas Verhaeghe de Tieltse winning goal. “Na de misstap van formaat tegen Lombardsijde stevenden we ditmaal wel op een logische zege af, ook al waren we niet in een oogwenk klaar met Lichtervelde. Na de rust voetbalden zij een paar degelijke kansen bij mekaar. Het bleef uit de doppen kijken”, vertelt middenvelder Aiman Abdallah (26). “Meestal sta ik op de 8, soms op de 6, maar sowieso ben ik multifunctioneel.”

Tielt maakte tijdens dit woelige seizoen op trainersvlak al vrij veel turbulentie mee. “Eerst zette T1 Cedric Renard bewust een stap opzij. Hij gunde de club elke overlevingskans omdat hij van oordeel was dat zijn houdbaarheidsdatum overschreden was”, vertelt Abdallah. “Na het korte intermezzo met opvolger Martin Monbaliu loopt het vandaag goed onder het regime van Ronny Houben. Je kunt je amper voorstellen hoeveel er dit seizoen al geschoven werd op het schaakbord. Een paar spelers stopten, we kenden andere problemen, we zitten met een vracht blessures en elke coach houdt vast aan zijn eigen tactiek en principes.”

“Volgend weekend trekken we naar Dosko Beveren, dat amper één punt meer telt. Daarna volgt het onvoorspelbare Heist en het slotakkoord met Ardooie, Koekelare en Male hoeft geen commentaar. Dat wordt keihard labeur. Overleven, daar gaat het om. We richten ons vizier puur op het behoud. Dat doel bereikten we nog niet, maar ik ga ervan uit dat alles goedkomt. We houden onze toekomst in eigen handen”, besluit Aiman Abdallah, die na een jaar Zwevegem en vijf jaar Ingooigem aan zijn eerste seizoen in Tielt bezig is. “Omdat ik me hier comfortabel voel en in de goeie afloop geloof, heb ik zonder talmen bijgetekend.”

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230321_92715579