Adidas haalt bakzeil in zaak tegen Black Lives Matter-beweging | Economie

[ad_1]

Adidas trekt zo snel mogelijk een bezwaar tegen een nieuw beeldmerk voor de Black Lives Matter-beweging in. Dat meldt het bedrijf maar een paar dagen nadat het zijn bezwaar kenbaar had gemaakt.

De Amerikaanse Black Lives Matter (BLM) beweging heeft in de VS merkrecht aangevraagd voor een logo dat uit drie parallelle strepen bestaat. Volgens het sportmerk is dat beeldmerk misleidend, omdat het lijkt op het bekende adidas-logo met de drie strepen.

BLM wil het gebruiken voor producten die adidas ook verkoopt, zoals shirts, petjes en tassen. Adidas diende maandag bij het Amerikaanse registratiebureau bewaar in.

Nu ziet het bedrijf er zonder opgaaf van redenen van af. “Adidas zal zijn verzet tegen het handelsmerk van de Black Lives Matter Global Network Foundation zo snel mogelijk intrekken”, staat in de verklaring van het sportmerk.

Adidas kwam recent vaker in het nieuws. Zo beëindigde het bedrijf de samenwerking met zangeres Beyoncé vanwege tegenvallende resultaten. Ook kwam er abrupt een einde aan de samenwerking met rapper Ye, omdat die in opspraak was gekomen.

[ad_2]

https://www.nu.nl/economie/6257266/adidas-haalt-bakzeil-in-zaak-tegen-black-lives-matter-beweging.html