aanpak asielinstroom moet voor de zomer klaar zijn

[ad_1]

Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) verwacht dat het kabinet binnen enkele weken met plannen komt om de asielinstroom te beteugelen. “Ik denk dat we er voor de zomer uit moeten kunnen zijn”, zegt hij voor aanvang van de ministerraad.

Over de asielaanpak lopen de meningen in de regeringscoalitie sterk uiteen. Vooral de VVD maar ook het CDA hamert op stevige maatregelen om te zorgen dat er minder asielzoekers naar Nederland komen. Coalitiepartners D66 en ChristenUnie zetten evenwel grote vraagtekens bij de noodzaak én de mogelijkheden daartoe.

De Jonge erkent dat migratie een gevoelig onderwerp is binnen de coalitie. “Het zijn inderdaad ingewikkelde gesprekken.” Maar hij noemt het ook “hartstikke nodig” dat de discussie gevoerd wordt. “We zien op dit moment dat we echt onvoldoende grip hebben op migratie”, herhaalt de CDA-bewindsman.

De minister wil niet ingaan op mogelijke maatregelen die tijdens die gesprekken aan bod komen. “Ik denk dat het verstandig is om daar niet allerlei tussentijdse mededelingen over te doen.”

Lees ook:

Hugo de Jonge verwacht ‘dip’ in woningbouwproductie in 2024

Door: Redactie[ad_2]

https://wnl.tv/2023/05/26/de-jonge-aanpak-asielinstroom-moet-voor-de-zomer-klaar-zijn/