aangifterobot niet meer ingezet bij politie

[ad_1]

De proef die de politie Noord-Nederland draaide met aangifterobot Pepper is niet doorgezet. Dat heeft de politie laten weten na vragen van het WNL-programma Het Misdaadbureau op NPO Radio 1. 

Pepper kon eenvoudige aangiften opnemen, zoals van bijvoorbeeld fietsendiefstal en internetoplichting. Ook kon je simpelweg een afspraak maken via de robot, of kon je erbij terecht voor verloren of gevonden onderwerpen. De proef startte in 2020 en werd uitgevoerd in samenwerking met onderzoeksinstituut TNO, de eigenaar van de robot.

De dienstverlening van robot Pepper zou “te weinig aanknopingspunten hebben gehad om door te gaan”, zo laat de politie weten aan Het Misdaadbureau. De exacte reden is dus onduidelijk, maar een verklaring is mogelijk dat veel “makkelijke” aangiftes sowieso al online gedaan worden.

Heeft u een vraag over misdaad? De onderzoeksredactie van Het Misdaadbureau beantwoordde eerder al vragen als ‘Hoe vaak wordt er gestolen bij de zelfscankassa?‘, ‘Waarom worden vrouwen verliefd op mannen in de gevangenis?‘ en ‘Heeft het zin om aangifte te doen van fietsendiefstal?‘ Heeft u ook een vraag, stuur die dan het liefst als audio-bericht naar Het Misdaadbureau via 06 57 83 28 94. Wie weet wordt jouw vraag behandeld in de volgende uitzending!

Luister iedere vrijdagavond tussen 19.00 en 20.00 naar Het Misdaadbureau op NPO Radio 1. Of luister het WNL-programma terug als podcast, via je favoriete podcast-app.

Scan de QR-code om het nummer op te slaan:

Whatsapp WNL Misdaadlijn QR Code

Door: Marinka Wagemans[ad_2]

https://wnl.tv/2023/05/19/pepper-is-ontslagen-de-aangifterobot-wordt-niet-meer-ingezet-bij-politie-noord-nederland/