8 simpele tips die je badkamer een luxe hotelsfeer geven 

[ad_1]

1. Kaarsjes en geurstokjes

Kaarsen maken een ruimte niet alleen sfeervoller en knusser, maar zorgen ook voor een luxe uitstraling in de badkamer. Zeker als je kiest voor een kaars met een lekkere geur in een mooie glazen of aardewerk pot. Daarnaast zorgen ook mooie geurstokjes voor een chique touch én natuurlijk een fijne geur.  

2. Handdoeken oprollen

Het liefst bergen we alles zo veel mogelijk op achter gesloten kastdeurtjes zodat de ruimte rustiger oogt, maar voor handdoeken maken we een uitzondering. Deze geven namelijk juist dat luxe hotelgevoel als je ze oprolt en in een mand legt of (opgerold) op een wandplank legt. 

Overigens heeft het oprollen van handdoeken ook nog een ander fijn voordeel. 

3. Verzorgingsproducten in mooie flessen

De plastic verpakkingen van mondwater, handzeep en andere verzorgingsproducten zien er over het algemeen verre van luxe uit. De oplossing? Giet de producten over in mooie glazen flessen. Kies in het geval van zeep of bodylotion voor een fles waar een pompje op zit. Ideaal! 

4. Shampoo- en zeepdispensers in de douche

Je ziet het steeds vaker in hotels: grote flessen waar je shampoo en douchegel uit kunt knijpen of pompen. Handig én chic! Ook voor thuis is dit een ideale oplossing, zodat je niet overal verschillende flessen in je douche hebt staan. Het oogt veel rustiger én straalt luxe uit.

5. Fris ruikende prullenbak

Uit het prullenbakje van de badkamer kunnen nog wel eens vieze geurtjes komen. Om dit te voorkomen kun je katoenen balletjes besprenkeld met heerlijke geurolie op de bodem van je prullenbak leggen.

Wat ook goed werkt zijn de zogenoemde ‘fresh disc’ toiletblokjes. Deze ronde ‘gel-discs’ zijn eigenlijk bedoeld om aan de binnenkant van de wc pot te ‘plakken’, maar zijn ook ideaal om aan de binnenkant van de deksel van de afvalemmer te plakken. Zo heb je maandenlang een heerlijk geurende prullenbak! 

6. Spa-geuren in de badkamer

Naast de prullenbak wil je natuurlijk ook dat de rest van je badkamer fris ruikt. Dit kun je heel makkelijk voor elkaar krijgen door wat van die eerdergenoemde geurolie aan de binnenkant van een wc-rol te druppelen. 

Een andere leuke truc is door een paar takjes eucalyptus aan de douchekop te hangen. Wanneer je gaat douchen zorgt het stoom van het hete water ervoor dat je badkamer in no time als een echte spa ruikt. 

7. Zet een stempel met water op je wc-rol

Een ander detail dat écht kenmerkend is voor een hotel zijn de gevouwen hoekjes van toiletrollen. Hoe leuk is het als je dit hoteldetail ook thuis toepast?

Het is heel simpel: vouw de hoekjes van het toiletpapier naar binnen, zodat er een driehoekje ontstaat en druk de toiletrol tegen de onderkant van de kraan. Zo blijven de papiertjes vastzitten en heb je je eigen fancy toiletrollen gemaakt. (Zie Planten kutip 3 in de onderstaande video)

8. Plant ter decoratie

Tot slot breng je je badkamer echt tot leven met een mooie plant. Een mooie plant geeft een tropische spa look aan je badkamer én zorgt voor sfeer! Let daarbij wel op dat je en plant uitkiest die geschikt is voor een vochtig klimaat. Kies dus niet voor een cactus, maar wel voor bijvoorbeeld de Areca Palm. Deze plant kan goed tegen een weinig zonlicht en een vochtige ruimte.

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/wonen/artikel/5370391/8-simpele-tips-voor-een-badkamer-met-luxe-hotelsfeer