8 handige lifehacks om je dagelijkse huishoudelijke problemen op te lossen

[ad_1]

1. Scherven opruimen met boterham

Wanneer er een glas of bord in kapotvalt ligt de vloer vaak bezaaid met ontelbaar veel scherven glas of aardewerk. Ze zijn vaak onmogelijk allemaal met de stofzuiger op te zuigen en voor je het weet staat er al iemand in een scherf. De oplossing? Ruim de scherven direct op met een snee brood. Door met een boterham op de scherven te ‘deppen’ kleven ze er allemaal aan vast en heb je minder kans op sneeën. 

2. Maak je kaars passend in de kaarsenhouder

Er bestaan heel wat soorten kaarsenhouders die superveel sfeer geven aan je woning, maar de kaarsen lijken niet overal even makkelijk in te passen. Daar is een oplossing voor! Zet de kaarsen in een beker met een klein laagje heet water voor enkele minuten. De onderkant van de kaars wordt zacht waardoor je hem in de houder kunt zetten die anders nét even te krap was geweest.

Wil je dit probleem nog sneller verhelpen? Houd een aansteker dicht tegen de onderkant van de kaars aan. Door de warmte zal het uiteinde van de kaars ook zacht worden en kun je hem snel in een houder duwen.

3. Nooit meer gebarsten eieren

Azijn is een wondermiddel wat betreft huishoudelijke zaken, zo ook om het probleem van gebarsten eieren te verhelpen! Wanneer je eieren kookt zal er ongetwijfeld wel eens een barst in komen en voor je het weet loopt de gehele inhoud van je ei eruit. Gooi een scheut azijn in het kokende water en de inhoud van het ei zal geen kant op gaan. 

4. Knapperig eten uit de magnetron

Gebeurt het je wel eens dat je je eten opwarmt in de magnetron, maar dat het er daarna taai en slap uit komt? Probeer dan eens om een glaasje water samen met dit eten in de magnetron te zetten, zodat jouw maaltijd wél lekker blijft. Het water zorgt ervoor dat je eten niet uitdroogt. 

5. Haal krassen weg met tandpasta

Heb jij ook zoveel krassen op je meubels door de jaren heen? Je kunt deze krassen weghalen met een likje (witte) tandpasta. Hoe je dat doet? Wrijf de tandpasta met je vinger in cirkels over de kras heen en haal er daarna een vochtige doek overheen. Dit kost gelukkig weinig moeite en de kras is helemaal weg!

6. Stickers verwijderen met een föhn

Op nieuwe spullen zit bijna altijd wel een stickertje of label die je er graag meteen af wilt hebben. Maar dit valt niet altijd mee, want er blijven altijd plakresten achter op het item. Maak het verwijderen van deze vervelende stickertjes makkelijk met deze simpele tip: houd een hete föhn voor 15 seconden op de sticker en trek daarna zonder moeite de sticker eraf!

7. Geen lekkende vuilniszakken meer

Een lekkende vuilniszak naar het vuil brengen is totaal geen pretje. Door alle vloeistoffen van je afval kan het gebeuren dat dit uit de vuilniszak loopt en zelfs in de binnenemmer van je vuilniszak loopt. Daar is een oplossing voor: leg een oude krant op de bodem van de zak. De krant zal alle vieze vloeistoffen absorberen, heb je geen lekkende vuilniszakken meer én blijft je binnenemmer schoon. Wel regelmatig even de krant vervangen natuurlijk. 

8. Opgestapelde glazen uit elkaar halen

Tijdens het leegruimen van de vaatwasser stapel je warme glazen op elkaar en zet je ze in de kast. Dan kan het gebeuren dat de glazen door de warmte niet meer los van elkaar komen. Er hard aan trekken is wat eng met glas, maar gelukkig kun je het op een andere manier makkelijk oplossen. Vul het onderste glas met heet water en het bovenste met koud water. Je zal zien dat de glazen nu zonder geweld uit elkaar te halen zijn.

Bekijk ook de onderstaande handige lifehacks voor in de keuken!

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5369946/8-handige-lifehacks-voor-huis