7 middeltjes waarmee je jouw witte schoenen weer schoon krijgt

[ad_1]

Parelwitte schoenen, wat zijn ze mooi. Maar die vlekken blijven toch wel een dingetje. Kunnen jouw witte schoenen wel een opfrisbeurt gebruiken? Met deze 7 middeltjes maak je ze gelukkig zo weer als nieuw.

1. Tandpasta

Tandpasta maakt niet alleen je tanden wit, maar ook je schoenen! Werk met een oude tandenborstel de witte tandpasta zachtjes in op de vieze plekken. Was het er daarna met een nat doekje weer af. Gebruik echter geen gekleurde tandpasta, want dan kunnen je schoenen verkleuren. Simpele, witte tandpasta werkt het beste.

2. Schuurmiddel

Hebben je schoenen, en dan vooral je sneakers, hardnekkige vlekken? Dan is schuurmiddel je beste vriend. Doe een beetje schuurmiddel op een doekje en ga hier voorzichtig mee over je sneakers. Pas wel op, want als je dit te hard doet, kun je de schoen beschadigen.

3. Afwasmiddel

Maak simpelweg een sopje met afwasmiddel en lauw water en verwijder dan met een sponsje de viezigheid van je schoenen. Het maakt niet uit wat voor afwasmiddel je gebruikt, als het maar een lekker sopje maakt.

4. Shampoo

Niet iedereen heeft afwasmiddel in huis, maar shampoo heb je wellicht wel in huis. Hier kun je ook goed je schoenen mee reinigen. Maak ook hier een sopje van en verwijder de vlekken met een sponsje.

5. Azijn

Met azijn kun je van alles schoonmaken, zo ook je (niet meer zo) witte schoenen. Dip een zachte doek in het middeltje en wrijf er voorzichtig mee over de vlekken. Ze zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen. 

6. Ossengalzeep

Ossengalzeep heeft misschien niet iedereen standaard in huis, maar als je dat wel hebt kun je er heel goed je schoenen mee reinigen. Wrijf met een nat sponsje en de zeep over je schoen en ga er vervolgens met een vochtig doekje overheen. Zo worden je schoenen weer helemaal wit.

7. Babydoekjes

Heb je haast? Dan kun je snel wat vlekken verwijderen met een babydoekje. Je krijgt hiermee je schoenen waarschijnlijk niet helemaal schoon, maar het is wel handig voor onderweg. 

Babydoekjes zijn overigens sowieso wonderdoekjes, want je kunt ze ook voor deze 5 dingen gebruiken. 

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/wonen/artikel/5166527/7-middeltjes-waarmee-je-jouw-witte-schoenen-weer-schoon-krijgt