6 items waarvoor je liever naar de kringloopwinkel wil gaan

[ad_1]

1. Bloempotten

Als je voor iedere plant een nieuwe pot aanschaft kunnen de kosten flink oplopen. Daarbij moet je planten op z’n tijd ook weer verpotten, wat betekent dat je weer een nieuwe pot nodig hebt. Een trip naar de kringloop is de oplossing! Je kunt hier vaak superleuke, stijlvolle en tijdloze bloempotten scoren, zeker als je met een creatieve blik je zoektocht begint. Geef ‘m desnoods zelf een nieuw kleurtje of kies een ander voorwerp dat als bloempot kan functioneren. Een rieten mand, gieter of theedoos werkt namelijk ook perfect als bloempot én het geeft een unieke uitstraling. 

2. Schilderijen en fotolijstjes

Met een lege muur oogt je huis al snel erg kaal. Toch hoeft de prijs van een mooi kunstwerk je niet tegen te houden, want decoratie en kunst kan ook erg betaalbaar zijn. Als je het maar op de juiste plek zoekt of hier zelf creatief mee om gaat. Zo heb je in de meeste kringloopwinkels een ontzettend breed aanbod aan schilderijen.

Vul je jouw muur liever met een mooie gallery wall? Ook hier kan je makkelijk veel geld op besparen door even naar de kringloop te gaan! Wees ook hier creatief in het uitzoeken en geef jouw nieuwe fotolijstje of schilderij eventueel een nieuw kleurtje, zodat het helemaal in jouw straatje thuishoort.

3. Spiegels

Ook aan spiegels is er geen gebrek in de kringloop! Je hebt ze in allerlei vormen, stijlen en maten en vaak hebben de spiegels uit de kringloopwinkel een mooie, klassieke uitstraling. Vergeet ook hier niet dat je het item altijd makkelijk een nieuw kleurtje kunt geven. Zo heb je in no-time een uniek woonitem dat bij je past, terwijl je flink op de kosten bespaart!

4. Vloerkleden

Met een vloerkleed kan je een warme en knusse touch aan jouw interieur geven. In de kringloopwinkel kan je meestal voor maar een paar euro’s al prachtige vloerkleden kopen. Denk bijvoorbeeld aan mooie Perzische tapijten die perfect bij een bohemian of botanisch interieur past. Het enige wat je hoeft te doen is het vloerkleed even goed reinigen en het voelt direct aan als nieuw!

5. Servies

Het kan even zoeken zijn en helaas is succes niet altijd gegarandeerd maar in de kringloopwinkel kun je vaak complete sets aan servies vinden. Met een beetje geluk stuit je op een servies dat in de perfecte staat verkeert én bij jou in de smaak valt. Of ben je iemand die graag een bonte verzameling aan koffiemokken verzamelt? Ook dan is het zeker aan te raden om eens een kringloopwinkel binnen te lopen. De kans dat je een leuke mok tussen al dat servies ziet staan is onwijs groot!

6. De grotere meubels

Een nieuw meubel kopen in een woonwinkel kan aardig wat geld kosten én heeft vaak ook nog eens een lange levertijd. Wil je zowel op tijd als geld besparen, dan is een bezoekje aan de kringloop zeker de moeite waard. Hier vind je vaak de mooiste tafels, dressoirs, eetkamerstoelen en fijne fauteuils die je meestal al voor een paar tientjes direct kan meenemen. 

Deze meubels zijn vaak van goede kwaliteit en hebben hooguit een nieuwe lak nodig. Of je kiest ervoor om het een compleet nieuwe, frisse kleur te geven. Meer is er echt niet nodig om het uitgekozen meubel helemaal eigen te maken!

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/wonen/artikel/5371866/6-items-die-je-beter-de-kringloopwinkel-kunt-kopen