16 dingen die je kunt doen met tandpasta

[ad_1]

Overigens is de meest simpele en goedkope tandpasta goed genoeg voor de volgende situaties. Vergeet de whitening, de tricolore en de anti-tandsteen tandpasta maar even en haal gewoon de goedkoopste tube witte tandpasta voor de volgende klusjes. Samen met een microvezeldoek of een oude tandenborstel kom je een heel eind! Wist jij dat je tandpasta in zó veel verschillende situaties kunt gebruiken?

1. Zilver poetsen
Is je mooie zilverwerk helemaal dof en grijs geworden? Pak de tube tandpasta er maar bij! Je bestek en sieraden zullen weer prachtig blinken! 

2. Schoenen schoonmaken
Waren je schoenen ooit mooi wit, maar nu viezig grijs? Ook dan kun je tandpasta het werk laten doen. 

3. Watervaste stift van een whiteboard poetsen
Heb jij een whiteboard op kantoor, in de klas of thuis en ben je er -per ongeluk- ooit eens met een watervaste stift overheen gegaan? Balen! Maar met witte tandpasta en een doekje ben je er zo weer van af.

4. Kauwgom uit je haar
Ai… het kan de beste overkomen. Kauwgom in je haar! Gelukkig wrijf je het er met tandpasta zo weer uit. Smeer het op én boven de klodder en je wrijft hem zo naar beneden. 

5. Autolichten oppoetsen
Zijn de koplampen van je auto dof geworden en schijnen ze daardoor minder fel? Ook dan kun je de tandpasta hulptroepen inschakelen. Smeer de koplampen van je auto in met wat tandpasta en ze zullen weer als nieuw schitteren!

6. Pianotoetsen weer wit maken
Wanneer een piano wat ouder is zijn de toetsen vaak eerder geel met zwart te noemen dan wit met zwart. Behalve als je tandpasta gebruikt. Smeer de toetsen in met wat tandpasta en veeg het er vervolgens weer van af en ze zullen weer spierwit zijn. Dat is pas active whitening!

7. Beslagen duikbril condensvrij maken
Maak je zwem- of duikbril schoon met een klein beetje tandpasta om er voor te zorgen dat je bril niet zal beslaan. De tandpasta laat namelijk een dun laagje achter op de glazen waardoor condens geen kans krijgt!

8. Autokrassen verwijderen
Hetzelfde trucje werkt eigenlijk ook bij (oppervlakkige) krassen in je auto. Ze verdwijnen als sneeuw voor de zon met een beetje tandpasta!

Geloof je het niet? Bekijk de volgende video maar eens:

9. Inktvlekken uit kleding verwijderen
Pen- en inktvlekken kunnen moeilijk uit te wassen zijn. Behalve als je met tandpasta aan de slag gaat. Smeer een klein beetje op de vlek, laat het een tijdje drogen en was je kledingstuk de volgende dag op normale wijze. Als het goed is, is de vlek er dan uit!

10. Haarverfvlekken verwijderen
Zijn er lelijke vlekken op je handdoek of kleding gekomen tijdens het verven van je haren? Dan is dit eigenlijk net zo gemakkelijk op te lossen als de tip hierboven. Een klodder tandpasta erop, even goed laten drogen en vervolgens uitwassen. Klaar!

11. Muggenbeten verzachten
Niet alleen het gezoem van een mug is verschrikkelijk vervelend, de jeukende bulten die ze achterlaten zijn minstens zo irritant. Door er tandpasta op te smeren zal het jeuken veel minder worden.

12. Strijkijzer schoonmaken
Net als je zilverwerk kun je ook je doffe strijkijzer schoonmaken en oppoetsen met wat tandpasta.

13. Nagellak verwijderen
Is je naggellakremover op, maar wil je die nagellakresten écht van je nagels hebben? Pak die tube tandpasta er dan maar weer bij. Wrijf het goed in op je nagels en poets het er vervolgens weer af met een wattenschijfje. Je nagels zullen niet alleen nagellakvrij zijn, maar ze zullen ook nog eens heerlijk fris ruiken!

14. Vieze handen weer schoon maken
Heb je hele vieze handen en is de zeep op of misschien zelfs niet effectief genoeg? Was je handen met tandpasta! Ze zullen in no-time weer schoon zijn én fris ruiken!

15. Krassen van CD’s en DVD’s verwijderen
Misschien gebruik je CD’s en DVD’s niet meer dagelijks, maar áls je ze dan gebruikt en ze haperen doordat er een dikke kras op zit is dit ontzettend vervelend. Gelukkig is dit ook met een beetje tandpasta te verhelpen!

16. Watervlekken op een houten tafel verwijderen
Zitten er lelijke watervlekken in je houten tafel? Doe dan een klein kloddertje tandpasta op je vinger of een doekje en wrijf met de nerf van het hout mee op de vlek totdat je het hout warm voelt worden. Veeg het tandpasta vervolgens weg met een vochtig doekje en droog het hout af.

Let op: zorg dus wel dat je witte tandpasta gebruikt en geen geltandpasta. Let er daarnaast op dat je niet te lang schrobt en ook niet naast de vlek schrobt. Anders kun je het hout beschadigen.

Fotocredits

Headerfoto: iStock

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/wonen/artikel/5164853/16-dingen-die-je-kunt-doen-met-tandpasta